KK

Font Size

Profile

W3C PANEL

Unit Pengajian Am

Unit  Pengajian Am (UPA)  adalah salah satu unit akademik di bawah Jabatan Kejuruteraan dan Kemahiran (JKK) yang bertanggungjawab dalam menawarkan Program Wajib kolej (PWK) kepada pelajar-pelajar kolej komuniti. Program yang ditawarkan ini adalah untuk  melengkapkan graduan dengan kemahiran dan pengetahuan yang seimbang dan memenuhi kehendak Malaysia Qualification Agency (MQA). UPA  juga bertanggungjawab untuk membantu Jabatan Kejuruteraan dan Kemahiran dalam perlaksanaan kurikulum dan pentadbiran secara keseluruhannya.

 

Misi UPA :

Kearah melahirkan modal insan yang kompeten dari segi kebolehan berkomunikasi, berkeperibadian tinggi berlandaskan ajaran agama dan moral.

 

Objektif UPA :

Berusaha mengembangkan potensi pelajar Kolej Komuniti Nibong Tebal yang berketrampilan dan berakhlak mulia disamping mampu  menguasai kemahiran asas Bahasa Inggeris  dan kemahiran insaniah bagi memenuhi kriteria dan kebolehpasaran pelajar.

 

Etiam quis metus magna, at euismod magna. Maecenas euismod sem vitae lorem blandit porta. Aliquam eu dolor at leo mollis iaculis. Phasellus adipiscing tincidunt dui vel tincidunt. Nullam et massa risus, eu commodo turpis. Curabitur eget metus lectus.