KK

Font Size

Profile

W3C PANEL

Bantuan Teknikal

Panduan penggunaan Laman Web Rasmi Kolej Komuniti Nibong Tebal :

1. Pengguna boleh melayari laman web ini menggunakan sama ada pelayar internet (internet browserMozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome ataupun Safari.Bagi pengguna yang menggunakan aplikasi yang terdapat di bahagian "Capaian Aplikasi", sesetengah aplikasi ini memerlukan pelayar internet Internet Explorer sahaja misalnya aplikasi HRMIS. Berikut adalah senarai aplikasi yang disediakan kepada pengguna :

eSIS

eSIS

iDBMS

KOHA

Slip Gaji

E-Mail (Intranet)

ePSH

HRMIS

e-Perolehan

eGerak

iMOS

eRnD

E-Mail (1GovUC)

2.  Pastikan pelayar internet disokong dengan aplikasi Adobe Reader dan Adobe Flash Player untuk paparan kandungan laman web yang lebih menyeluruh.

3. Laman web ini boleh dilayari menerusi telefon mudah alih / telefon pintar (smartphone) anda dengan paparan tema mobil (mobile template) secara automatik atau anda boleh klik pada ikon telefon bimbit yang terletak di bahagian bawah sebelah kanan laman web ini.

4. Untuk melayari laman sosial Facebook dan Twitter rasmi Kolej Komuniti Nibong Tebal, anda boleh klik pada ikon laman sosial tersebut yang terletak di bahagian atas sebelah kanan laman web ini (terapung).

 

5. Laman web ini menyokong kod QR bagi memudahkan pengguna mencapai laman web ini dengan lebih pantas menggunakan telefon mudah alih / telefon pintar masing-masing. Sila pastikan telefon mudah alih / telefon pintar anda dipasang dengan sebarang perisian (software) pembaca kod QR. Untuk paparan kod QR Kolej Komuniti Nibong Tebal, anda boleh layangkan (mouse-over) kursor anda pada ikon kod QR yang terletak di bawah ikon pautan ke laman sosial Twitter Kolej Komuniti Nibong Tebal.

6. Pengguna juga boleh membuat pilihan corak dan warna latar belakang (background) laman web ini. Klik pada ikon yang terletak di sebelah kiri laman web ini (terapung).

 

Etiam quis metus magna, at euismod magna. Maecenas euismod sem vitae lorem blandit porta. Aliquam eu dolor at leo mollis iaculis. Phasellus adipiscing tincidunt dui vel tincidunt. Nullam et massa risus, eu commodo turpis. Curabitur eget metus lectus.